فرق حلوا ارده و حلوا شکری و آشنایی با انواع آن ها
کنجد به دلیل طعم شیرین و بینظیرش یک صبحانه یا میانوعده محبوب در تمام دنیا محسوب میشود. روشهای فرآوری مختلفی برای این ماده غذایی وجود دارد که حلوا ارده و حلوا شکری از جمله اینها است. اما تفاوت این دو دقیقاً در چیست؟
آشنایی با حلوا شکری و حلوا ارده
حلوا شکری و حلوا ارده جزو میهمانان قدیمی سفرههای ایرانی هستند و از دیرباز همیشه جزو انتخابهای مردم بودهاند. قطعاً با شنیدن نام حلوا شکری نام برندهای معروف این محصول در ذهن شما تجسم میشود و زمانی که به حلوا ارده فکر میکنید بستهبندیهای سنتی و زیبای این محصول را به یاد میآورید. کنجد فراوردههای زیادی دارد و در وعدههای غذایی ما ایرانیان نقش مهم را ایفا میکند.
علاوه بر استفاده از کنجد بهصورت مستقیم در برخی از غذاها، حلوا شکری، حلوا ارده، ارده، کرم کنجد، شکلات کنجد و … از جمله محصولات پرطرفدار این ماده غذایی پرخاصیت هستند که شما میتوانید با مراجعه به وبسایت پیکاپک نسبت به تهیه این محصولات اقدام کنید. تشخیص این فرآوردهها از یکدیگر تقریباً کار سختی نیست اما شاید دو فرآورده حلوا شکری و حلوا ارده شباهت زیادی هم به دارند. با وجود شباهتها در عین حال این دو محصول دارای تفاوتها و تمایزهای مهمی نیز هستند. در ادامه به بررسی نقاط اشتراک و اختلاف این دو ماده میپردازیم.
حلوا ارده چیست؟
این ماده غذایی مقوی، ترکیبی از ارده، تخممرغ، عصاره کشمش و هل و همچنین چوبک است. حالت این محصول به شکل خمیری کرم رنگ بوده که تردی بسیار کمی دارد و معمولاً در دمای اتاق حالت خمیری آن بیشتر مشاهده میشود. این ماده غذایی بهعنوان یک صبحانه مغزی یا میان وعده شیرین شناخته میشود که اکثراً با خلال پسته و یا دانههای کنجد تزیین میشود. علت اصلی خمیری بودن این ماده غذایی چوبک است. چوبک یک نوع شیره گیاهی است که باعث شیرین شدن و البته سفت شدن حلوا ارده خواهد شد.
شیرینی این محصول نیز توسط عصاره کشمش ایجاد میشود و ارده معمولاً طعمی تلخ دارد. در تولید ارده تنها دانههای کنجد نقش دارند اما در فرایند تولید حلوا ارده خمیر کنجد بهخوبی ورز داده میشود و به آن شیره کشمش و یا شیره انگور اضافه میشود تا طعمی شیرین و جذاب پیدا کند. این محصولات پرطرفدار هم اکنون از طریق وبسایت پیکاپک قابل خریداری است. همچنین شما میتوانید با دریافت اشتراک ماهانه پیکاپک شانس دریافت و ارزیابی حلوا اردههای مختلف را هر ماه داشته باشید.
اضافه شدن شیره انگور یا عصاره کشمش باعث بروز واکنشهایی با سایر مواد تشکیل دهنده میشود که درنهایت واکنش آنها با چوبک باعث سفتتر شدن ارده خواهد شد. از همین رو ارده حالتی خمیری با تردی بسیار کم دارد. این محصول کاملا طبیعی تولید میشود و عاری از هرگونه ماده شیمیایی است؛ به همین جهت یک میان وعده یا صبحانه سالم و پر از خاصیت خواهد بود.
حلوا شکری چیست؟ حلوا شکری چه تفاوتی با حلوا ارده دارد؟
تقریباً هر دو محصول از یک فرایند مشابه به دست میآیند. مهمترین تفاوت حلوا شکری با حلوا ارده حذف عصاره کشمش یا شیره انگور و جایگزین شدن شکر است. حلوا شکری بهنوعی محصول توسعهیافته حلوا ارده محسوب میشود که با دخالت کم مواد شیمیایی ساخته شده و بهنوعی صنعتی محسوب میشود.
گرچه هر دو ماده امروزه تحت فرایندهای صنعتی و با تکنولوژی روز تهیه میشود و انواع مختلف آن در وبسایت پیکاپک برای خرید موجود است، اما ریشه حلوا ارده سنتی بوده و حلوا شکری یک فرآورده صنعتی بهحساب میآید. ایجاد طعم بهتر، صرفهجویی در هزینهها، رعایت بیشتر نکات بهداشتی و … علل تولید حلوا شکری و تغییر فرایند ساخت حلوا ارده میباشد.
از طرفی بسیاری همچنان به علت طبیعی بودن، طعم سنتی، پرهیز از مصرف مواد شیمیایی مثل شکر، جلوگیری از دیابت و … مصرف حلوا ارده را ترجیح میدهند. هر دو ماده خواص بسیاری دارند و مزیتهایی بر دیگری دارند اما از طرفی تفاوتهای آنها نیز باعث ایجاد گروههای مختلف خرید شده است.
خواص حلوا ارده و حلوا شکری
همانطور که گفته شد حلوا ارده یک ماده غذایی مقوی، طبیعی و پرخاصیت است. این ماده سرشار از امگا ۳، امگا ۶ و امگا ۹ است و باعث رشد چربیهای مفید بدن میشود. همچنین این محصول عاری از هرگونه کلسترول یا چربی مضر است و مصرف آن برای بیماران قلبی و عروقی مشکلی نخواهد داشت. کنجد دارای آنتیاکسیدان فراوانی است و همین علت به یک ماده ضدسرطان شهرت دارد.
مصرف حلوا ارده یا حلوا شکری در بلندمدت بدن شما را در مقابل سرطان مقاوم خواهد کرد. حلوا شکری و حلوا ارده دارای املاح زیادی همچون منیزیم، کلسیم، روی، مس، فسفر و ویتامینهایی متنوعی هستند که در ارتقا ایمنی بدن و بهبود عملکرد دستگاه مختلف تاثیرگذار است. جلوگیری از پوکی استخوان، رفع کمخونی، جبران فقر آهن و کاهش حملات میگرنی از دیگر خواص این محصول شگفتانگیز است.
علاوه بر تمام اینها طعم دلچسب حلوا شکری و حلوا ارده باعث خواهد شد تا بهتنهایی یک صبحانه یا میان وعده جذاب باشد. اگر استفاده از این ماده غذایی در برنامه غذایی شما نیست و یا کمتر از آن استفاده میکنید، بهتر است همین الان حلوا شکری یا حلوا ارده را از سایت پیکاپک سفارش دهید و طعم دلنشین آن را مجدداً تجربه کنید. مقوی بودن و کالری زیاد این محصول باعث میشود پس از مصرف حجمی کم از حلوا ارده یا حلوا شکری شما سریعاً احساس سیری داشته باشید و همین ویژگی برای افرادی که قصد سفرهای پیاده و یا کوهنوردی را دارند بسیار مناسب است.
کنجد موجود در این ماده غذایی قدرت حافظه، قدرت یادگیری و توان ذهنی را افزایش میدهد و از همین جهت برای دانشآموزان صبحانهای مفید بهحساب میآید. این ماده در مناطق سردسیر ایران طرفداران زیادی دارد و به علت انرژیبخش بودن و طبع گرم یک صبحانه مناسب برای مردم این منطقه است.
عوارض حلوا ارده و حلوا شکری
شاید بهسختی بتوان برای این محصولات عیب یا نقصی پیدا کرد. حلوا ارده یک وعده کامل غذایی است که بهتنهایی میتوانید مواد مورد نیاز بدن شما را برای ساعتها تأمین کند. اما همانطور که همه میدانیم استفاده بیش از حد از هر محصولی میتواند باعث بروز آسیبهایی شود. حلوا ارده و حلوا شکری یک ماده غذایی گرم و تر هستند. از همین جهت برای افراد سرد مزاج مصرف آنها بیشتر توصیه میشود و افرادی که طبع گرمی دارند میبایست حد مشخص و بهاندازهای از این محصولات را در هفته مصرف کنند.
از طرفی به علت تولید مقدار زیاد انرژی مصرف بیرویه این محصولات به جوانان توصیه نمیشود و بهتر است افراد مسن و یا کودکان تحت تعلیم مصرف بیشتری داشته باشند. حلوا شکری حاوی مقدار قابل توجهی شکر است که میتواند برای افراد مبتلا به دیابت دردسرساز باشد. همچنین مصرف زیاد حلوا ارده نیز با وجود داشتن قند طبیعی به بیماران دیابت توصیه نمیشود.
اگر کنجد در حجم زیاد و نامتعارفی مصرف شود میتواند مشکلات گوارشی ایجاد کند. این خصلت هم در حلوا شکری و هم حلوا ارده یکسان است. کنجد یک ماده مسهل است و افرادی که در روز فعالیت زیادی دارند بهتر است از مصرف زیاد این ماده خودداری کنند. افراد گرممزاج و یا دارای حساسیت مختلف بهتر است مصرف کنجد و بهتبع آن حلوا ارده و حلوا شکری را کنترل کنند. جوشهای پوستی، احساس خارش و یا قرمزی پوست میتواند جزو عوارض مصرف حلوا شکری یا حلوا ارده برای آلرژی دارها و گرممزاجها باشد.
همچنین چربی موجود در حلوا شکری گاهی بهصورت غیرطبیعی تأمین میشود؛ پس اگر مشکل چربی خون دارید حجم مصرف این ماده را کمتر کرده و ترجیحاً حلوا ارده استفاده کنید. شما میتوانید حلوا ارده را از طریق وبسایت پیکاپک خرید کنید و یا اگر مشکلاتی مثل دیابت یا چربی خون ندارید میتوانید انواع مختلف حلوا شکری را مشاهده و محصول مورد نظرتان را از طریق این وبسایت خریداری کنید.
جمعبندی
حلوا ارده یا حلوا شکری هر دو دارای خواص فوقالعادهای هستند. اگر تا امروز نسبت به مصرف این ماده غذایی مردد بودهاید قطعاً با آگاهی از خواص ذکر شده نسبت به خرید این محصول اقدام خواهید کرد. برندها و مراکز مختلفی برای خرید وجود دارد اما شما میتوانید بهراحتی از طریق وبسایت پیکاپک ماده غذایی مورد نظر خودتان را خریداری کنید و همچنین سایر مواد غذایی پرطرفدار و دارای ارزش غذایی بالا را مشاهده کنید.
حلوا ارده و حلوا شکری میتواند صبح شما را خوشطعمتر کند و علاوه بر این روز پرانرژیتر را سپری کنید. بهجز خواص روزانه مصرف این ماده غذایی در بلندمدت امراضی مثل سرطان، مشکلات قلبی، پوکی استخوان و … را از شما دور میکند تا جسمی سالمتر داشته باشید. وبسایت پیکاپک با ارائه حلوا ارده و حلوا شکری و بسیاری مواد مغزی دیگر تلاش میکند تا از سلامت شما حفاظت کند و وعدههای غذایی شما را خوشمزهتر و سالمتر سازد. اگر قصد خرید یا امتحان کردن یک حلوا شکری یا حلوا ارده را دارید همین الان بهترین فرصت برای شماست.
Comments are closed