با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا بسیاری از ما سرماخوردگی را تجربه خواهیم کرد. راه‌های متعددی وجود دارند که در طول دوره سرماخوردگی به ما کمک می‌کنند تا دوره بیماری را کوتاه‌تر کنیم. یکی از این روش‌ها نوشیدن چای و دمنوش‌های مخصوص است.

در این مطلب از پیکاپک قصد داریم تا تعدادی از چای‌های مخصوص سرماخوردگی و پاییز را به شما معرفی کنیم. همچنین شما با خرید اشتراک از سایت پیکاپک می‌توانید بسیاری از این چای‌ها و دمنوش‌ها را امتحان کنید.

سرخارگل

عصاره گیاه سرخارگل که نام دیگر آن گل اکیناسه است بسیار برای درمان سرماخوردگی و به طور کلی عفونت‌های تنفسی و ریوی مناسب است. پژوهش‌ها نشان داده عصاره این گل می‌تواند خطر ابتلا به فارنژیت، عفونت‌های ریه و سینه پهلو، آنفولانزا و عفونت گوش و ورم لوزه را کاهش دهد. این گیاه که دارای خواص ضدالتهابی قوی است حتی در صورت ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و هر نوع عفونت دستگاه تنفسی فوقانی می‌تواند در بهبود بیماری و کاهش علائم مفید فایده باشد.

sarkhargol

سرخارگل یا اکیناسه به طور کلی در درمان عفونت‌های ریوی کاربرد دارد.

زنجبیل

گیاه زنجبیل همانند داروهای آنتی‌بیوتیک و ضد ویروسی عمل کرده و به خوبی در درمان عفونت‌های تنفسی مؤثر است. چای زنجبیل نیز در فصل پاییز کاملاً مناسب افراد مبتلا به سرماخوردگی بوده و به از بین رفتن ویروس در بدنشان کمک می‌‌کند. نکته مهم در مصرف زنجبیل و حتی چای آن، مقدار استفاده از این گیاه است. مصرف بیش از حد این گیاه می‌تواند منجر به بروز حساسیت شده و علائمی چون خارش گلو و سرفه را در فرد تشدید کند به همین خاطر افراد سرماخورده در استفاده از این گیاه باید تعادل را به خوبی رعایت کنند.

زنجبیل

مصرف زنجبیل در درمان عفونت‌های تنفسی مؤثر است.

بادرنجبویه

یکی دیگر از گیاهان مؤثر در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا بادرنجبویه است. این گیاه اثرات ضدویروسی قوی داشته و از آن برای درمان ویروس تب‌خال نیز استفاده می‌شده است. امروزه نیز تحقیقات متعددی در زمینه تأثیرات این گیاه در درمان آنفولانزا در حال انجام است. تجربیات خانگی نیز نشان داده است که مصرف چای بادرنجبویه می‌تواند به بهبود سرماخوردگی و کاهش علائم فرد بیمار کمک کند.

بادرنجبویه

دم‌کرده برگهای بادرنجبویه به کاهش علائم آنفولانزا کمک می‌کند.

آویشن

آویشن یکی از آن گیاهانی است که تأثیرات آن در بهبود انواع عفونت‌ها امروزه تقریباً دیگر بر هیچ‌کس پوشیده نیست. گیاه آویشن با خواص مختلفی که دارد به خوبی به درمان عفونت‌ها‌ی مختلف خصوصاً عفونت‌های ریوی کمک می‌کند. برخی از ترکیبات موجود در آویشن نظیر فلاونوئید خواص ضدالتهابی و ضدعفونی کننده این گیاه را چندبرابر کرده است و باعث شده تا درد ناحیه نای و گلو در افراد مختلف به وضوح پس از مصرف آویشن کاهش یابد. از دیرباز نیز مصرف چای آویشن و دمنوش‌های مختلف آن برای درمان سرماخوردگی رایج بوده است همچنین بخور آویشن برای باز کردن مجاری تنفسی و رفع خشکی بینی که هر دو از علائم شایع سرما خوردگی هستند کاربرد دارد.

گل آقطی

آقطی

میوه و گل این گیاه از گذشته برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شده است، ترکیبات موجود در این گیاه موادی طبیعی هستند که به خوبی با ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا مبارزه کرده و به کاهش علائم و کوتاه شدن طول دوره درمان بیماری کمک می‌کنند. حتی مصرف این گیاه اگر با نعناع بیابانی همراه شود و به صورت چای و دم‌کرده مورد استفاده قرار گیرد جنبه پیشگیری داشته و از بیماری‌هایی نظیر آنفولانزا و سرماخوردگی پیشگیری می‌کند. اما نحوه مصرف این گیاه: یک قاشق غذاخوری از گیاه آقطی را به همراه یک قاشق غذاخوری برگ نعناع بیابانی در مقداری آب جوش ریخته و اجازه دهید تا دم بکشد، وقتی که علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا در شما ظاهر شدند در همان ساعات اولیه اقدام به نوشیدن نصف یا یک فنجان از این چای کنید. هر 45 دقیقه نصف فنجان مصرف کنید تا زمانی که شروع به عرق کردن کنید؛ مکانیسم این گیاه به گونه‌ای است که با تعریق در شما منجر به پیشگیری از بروز علائم می‌شود. بعد از شروع تعریق هر ساعت فقط یک قاشق غذاخوری از این چای مصرف کنید تا زمانی که تب شما فروکش کند.

نعناع بیابانی

چای و دم‌کرده این گیاه می‌تواند به شما در رفع گرفتگی بینی و سینوس‌ها کمک کند، همچنین مصرف آن با گل آقطی نیز برای کاهش علائم مفید است. نوشیدن دو فنجان از چای نعناع بیابانی در روز کمک می‌کند تا برخی از علائم سرماخوردگی در شما برطرف شوند.

بومادران

بومادران نیز یکی از آن گیاهانی است که به ما در بهبود بیماری سرماخوردگی و یا آنفولانزا کمک می‌کند. مکانیسم عمل این گیاه نیز همچون چای نعناع بیابانی و گیاه آقطی است و منجر به تعریق در فرد بیمار می‌شود تا جایی که از تب کردن او پیشگیری کند. اما شاید برای شما هم این سؤال پیش‌آمده باشد که چه اهمیتی دارد که در زمان بیماری تعریق را از طریق مصرف چای گیاهانی نظیر گل آقطی و یا بومادران افزایش دهیم؟ پاسخ این پرسش این است که کارشناسان طب سنتی و گیاهان دارویی معتقدند که با تعریق، تب در بدن فرد کاهش می‌یابد و به بدن کمک می‌کند تا عفونت را از بین ببرد. عرق کردن یکی از آسان‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌هایی است که بدن به کمک آن سموم ناشی از عفونت را از خود خارج کرده و دمای داخلی را کاهش می‌دهد، به همین جهت مصرف چای گیاه بومادران در ساعات اولیه ظهور علائم بیماری سرماخوردگی یا آنفولانزا به افراد توصیه می‌شود تا از تب کردن در آنها پیشگیری کند.

بومادران

گیاه بومادران در پیشگیری از تب کاربرد دارد.

ارگانو

شاید در نگاه اول ارگانو اصلاً یک گیاه دارویی یا درمانی به نظر نرسد. همه ما برگ‌های خشک شده و پودر ارگانو را در روی غذاهایی چون پیتزا دیده‌ایم و آن را با طعم خوشمزه و نزدیک به آویشنش بشناسیم اما این گیاه خواص درمانی و دارویی جالبی نیز دارد. ارگانو یک گیاه دارویی در زمینه از بین بردن عفونت‌ها قلمداد می‌شود و تاثیرات آن در مقابله با انواع مختلفی از قارچ‌ها و ویروس‌ها که منجر به ایجاد عفونت و بیماری در بدن افراد می‌شوند در پژوهش‌های متعدد به اثبات رسیده است. چای ارگانو نه تنها در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا و دیگر عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی نقش دارد، بلکه مصرف آن جنبه پیشگیری داشته و از ابتلا به بیماری‌های رایج در فصل پاییز مثل سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری می‌‌کند. البته چای ارگانو به هیچ وجه به اندازه پودر آن خوش طعم نبوده و در واقع طعم بد دم‌کرده آن را باید تحمل کنید.

دستورالعمل درست کردن چای برای سرماخوردگی

در پایان این مطلب بد نیست تا به شما دستورالعمل درست کردن چای گیاهانی که بالاتر گفته شد را یاد بدهیم تا در فصل پاییز از آن برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی استفاده کنید، همچنین شما می‌توانید جهت اطلاع از پرطرف‌دارترین چای‌ها در سایت پیکاپک اینجا کلیک کنید.

یک یا دو قاشق غذاخوری از گیاه تازه و یا حتی خشک شده را در قوری ریخته و یک فنجان آب جوش به آن اضافه کنید، سپس اجازه دهید تا حدود 10 الی 15 دقیقه دم کشیده و سپس چای را از صافی رد کنید به‌طوری‌که فقط یک محلول رقیق باقی بماند. حال از آن محلول صاف شده به عنوان چای گیاهی می‌توانید بنوشید و از آن به عنوان درمان سرماخوردگی استفاده کنید. باید دقت کنید که در اکثر گیاهان از برگ آنها استفاده می‌شود اما در مواردی چون آقطی از گل گیاه و یا زنجبیل از ریشه گیاه برای درست کردن چای و دم‌کرده استفاده می‌شود.

همچنین در صورت بد بودن طعم چای‌ها می‌توانید در حین دم کشیدن به هر کدام یک تکه نبات اضافه کنید تا تلخی آن را گرفته و طعمش را بهبود ببخشد.

در آخر!

شما در سایت پیکاپک می‌توانید انواع مختلفی از دمنوش‌ها و چای‌ها را پیدا کنید که به شما در حفظ سلامتی‌تان کمک می‌کنند. با آغاز فصل پاییز بد نیست که همه ما تعدادی از این چای‌ها و دمنوش‌ها را در خانه داشته باشیم تا در صورت بیماری از آنها استفاده کنیم؛ تمام این محصولات را می‌توانید از سایت پیکاپک تهیه کنید.


Pikapak Blog » چای هایی که باید هنگام سرماخوردگی و پاییز مصرف کنیم