چای ماسالا چیست و مهم تری خواص چای ماسالا
چای ماسالا یا مصالح در اصل یک چای هندی بسیار خوشعطر است که طعم تند و شیرینی دارد. این چای مزایای پزشکی زیادی دارد. نوشیدن حتی یک فنجان از این چای در طول روز میتواند تضمینکننده سلامتی شما باشد.
چای ماسالا یکی از پرطرفدارترین انواع چای ها به شمار میرود و در سالهای اخیر مورد توجه افراد زیادی در سراسر دنیا قرار گرفته است، اما با وجود این هنوز افراد زیادی هستند که با این چای آشنا نیستند و پس از شنیدن نام آن سؤالات زیادی برایشان مطرح میشود. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی از این نوشیدنی گرم و مقوی کسب کنید.
چای ماسالا چیست؟
واژه ماسالا در زبان هندی به معنای ادویه مخلوط است. این دمنوش هندی از چای سیاه و چندین ادویه مانند زنجبیل، هل، جوی هندی، دارچین، رازیانه، میخک، فلفل سیاه و… تشکیل شده است. در مناطق مختلف و طبق ذائقه هر فرد چای ماسالا را با شیر نیز تهیه میکنند.
بعضی کافهها این چای را با نامهای «چای لاته» و یا «چای تی لاته» عرضه میکنند تا مشتریان را متوجه وجود شیر در ترکیب این چای کنند، درست مانند قهوه لاته.
این چای انواع گوناگونی دارد و شما میتوانید با توجه به سلیقه خود مواد اولیه، ادویهها و نسبت آنها را تغییر دهید.
تاریخچه چای ماسالا
قدمت این چای به پنج تا نه هزار سال قبل برمیگردد. پادشاهان آن دوران از چای ماسالا به عنوان دارو استفاده میکردند. اما سال ۱۸۳۵ میلادی زمانی که استعمارگران در هندوستان به کشت و برداشت چای سیاه پرداختند، این چای شناخته شد و از آن استقبال زیادی صورت گرفت.
در آن زمان چای سیاه، صادراتی و بسیار گران بود، به همین دلیل عموم مردم هند به آن توجه زیادی نشان ندادند. اما در سال ۱۹۰۰ تبلیغات گسترده انجمنهای چای در هند سبب افزایش مصرف چای در میان مردم شد. در دهه ۱۹۶۰ به دلیل قیمت بهصرفه چای ماسالا، محبوبیت بالایی بین مردم پیدا کرد و حتی در برخی مناطق تبدیل به نوشیدنی اصلی شد.
بدین ترتیب با گسترده شدن این چای در هند و محبوبیت روزافزون آن، تولیدکنندگان این چای، آن را به دیگر کشورها نیز صادر کردند و به مرور تبدیل به یک کالای جهانی شد.
ترکیبات اصلی چای ماسالا و خواص آنها
با اینکه دستور تهیه با ترکیبات مختلفی برای این چای موجود است، اما این نوشیدنی مقوی و پر طرفدار چند ادویه ثابت دارد که تقریباً در تمام دستورها دیده میشود. این ادویهها همان ادویههای به کار رفته در ماسالای اصل هندی است و عبارتاند از:
فلفل سیاه
طعم تند موجود در چای ماسالا به دلیل فلفل سیاه به کار رفته در این ترکیب است. علاوه بر طعم تند، فلفل سیاه عطر بسیار مطبوعی نیز به این چای میبخشد که استنشاق آن بسیار لذتبخش خواهد بود. فلفل سیاه حاوی مقدار زیادی ویتامین آ، سی و کا است. این ادویه همچنین باکتری، قارچ و انگلها را از بین میبرد و از بدن در مقابل سرطان حفاظت میکند.
هل
هل با عطر و طعمی که به چای ماسالا میبخشد، نقش زیادی در محبوبیت این چای دارد. از جمله فواید این ادویه میتوان به کنترل سرطان، بهبود جریان خون در بدن و محافظت از دستگاه گوارش اشاره کرد. هل خاصیت ضدالتهابی نیز دارد، برخی باکتریها و تورم را کاهش میدهد و برای تسکین ناراحتی معده بسیار مفید است.
زنجبیل
زنجبیل به هر خوراکی و نوشیدنیای که اضافه شود، طعم گرم و تندی به آن میدهد. حافظه را تقویت میکند، از بیاشتهایی، تهوع و استفراغ جلوگیری میکند. ضدالتهاب، ضد نفخ و پایین آورنده کلسترول خون است. همچنین مطالعات بسیار آزمایشگاهی نشان میدهد که خواص ضد سرطانی نیز دارد. و به دلیل وجود زنجبیل در این چای، تا مقداری با چای زنجبیل طعم مشترکی دارد.
دارچین
طعم شیرین چای ماسالا به دلیل وجود دارچین در این ترکیب است. شیرینی دارچین فاقد کالری و قند است به همین دلیل مورد استقبال بسیاری قرار گرفته است. دارچین حاوی ۴۱ ترکیب محافظت از بدن است. دارچین از اکسید شدن سلولهای بدن جلوگیری میکند. این ادویه مانع بیماری دیابت میشود و مانند یک دهانشویه طبیعی از دندان محافظت کرده و بوی بد آن را از بین میبرد.
ارزش غذایی و خواص چای ماسالا
این نوشیدنی ارزش غذایی بالایی دارد که به دلیل مواد و ترکیبات اصلی موجود در آن است. در بالا به خواص برخی ادویههای این چای اشاره کردیم. اما خواص و ویژگیهای این چای تنها به آنها ختم نمیشود و بسیار گسترده است.
از جمله خواص این چای میتوانیم موارد زیر را نام ببریم:
- لاغری و کاهش وزن
- افزایش انرژی
- درمان سرماخوردگی
- پیشگیری از سرطان
- پیشگیری از دیابت
- کاهش مشکلات پوستی
- و…
لاغری و کاهش وزن
چای سیاه اصلیترین ماده تشکیل دهنده این چای است. این چای جذب کالری را در بدن کاهش میدهد و از چاقی جلوگیری میکند. این چای سرشار از پروتئین است. پروتئین حاوی مواد مغذیای است که باعث ایجاد حس سیری و کاهش حس گرسنگی در افراد میشود.
افزایش انرژی
چای ماسالا حاوی مقداری کافئین است. کافئین به افزایش هشیاری و سطح انرژی شما کمک میکند. سایر ترکیبات این چای، کافئین و اثرات آن را معتدل میکنند و مانع از تاثیر گذاری منفی در بدن میشوند. در نتیجه این چای محرکی بسیار طبیعی و سالم است.
درمان سرماخوردگی
چای ماسالا به دلیل خواص ضدالتهابی و ضدباکتریاییای که دارد از سرماخوردگی پیشگیری میکند. همچنین میخک و دارچین موجود در آن، مانع ابتلا به انواع عفونتها و بیماریها میشوند و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند.
اگر شما دچار سرماخوردگی هستید پیشنهاد میکنیم این نوشیدنی را داغ داغ میل کنید.
پیشگیری از سرطان
خاصیتهای آنتی اکسیدکنندگی چای ماسالا به پیشگیری از سرطان کمک شایانی میکند. همچنین ترکیبات این چای با رادیکالهای آزاد بدن مقابله میکند. مهمترین عامل سرطان در بدن همین رادیکالهای آزاد هستند. همچنین از هل، دارچین و زنجبیل میتوان به عنوان ترکیبهای ضد سرطان موجود در این چای یاد کرد.
پیشگیری از دیابت
مصرف منظم این چای بر درمان و کنترل دیابت بسیار مؤثر است. ترکیب دارچین و زنجبیل در این چای به کاهش مقاومت انسولین در بدن کمک میکند. کاهش مقاومت انسولین به این معناست که بدن از انسولین برای حمل شکر در خون استفاده کند و این مسئله سبب کاهش قند خون میشود.
کاهش مشکلات پوستی
چای ماسالا همچنین لکههای قرمز پوستی را برطرف میکند، التهابات پوستی را کاهش میدهد، آکنه و جوش را رفع میکند و باعث کاهش خطها و چین و چروک صورت میشود. خواص آنتی اکسیدانی قوی این چای از پیری پوست جلوگیری و به تولید سلولهای جدید کمک میکند.
میزان مصرف ایمن چای ماسالا
به طور قطع نمیتوان میزان مصرف مجاز چای ماسالا در طول روز را مشخص کرد. اما این چای حاوی مقداری کافئین است و در طول روز باید از مصرف بیش از ۴۰۰ میلیگرم نوشیدنی کافئین دار اجتناب کرد. به طور تقریبی هر فنجان از این چای حاوی ۲۵ میلیگرم کافئین است. در نتیجه بهتر است مصرفکنندگان عزیز با در نظر داشتن این دو نکته، میزان چای مصرفی خود در طول روز را کنترل نمایند.
در آخر
چای ماسالا فواید بسیار زیادی دارد که ما در این مطلب به مهمترین و قابلتوجهترین آنها اشاره کردیم. امیدواریم شما همراهان گرامی با همراهی این مطلب بهره لازم را برده باشید و به جواب سؤالات خود پیرامون این چای بینظیر رسیده باشید.
طعم فوقالعاده این چای را امتحان کنید و از خواص بیشمار آن لذت ببرید.
Comments are closed